zaterdag 23 juni 2012

Uitverkoop

Gisteren ging ik met een vriendin de stad in. Heerlijk kletsen en misschien nog wat winkelen. Dat was het plan. Vol verbazing zag ik voor mijn ogen iets gebeuren. Ik kón er eenvoudigweg niet omheen om dit verder te volgen.

Ik weet dat er één persoon is die even onbedaarlijk zal moeten lachen halverwege dit verhaal, omdat alleen zíj weet hoe het ontstaan is...




Voortvarend duwt zij de klapdeur van de Bijenkorf open. Ze heeft er zin in. Eindelijk weer een dagje winkelen. Hij overduidelijk niet, sjokkend loopt hij achter haar aan. Snel grijpt hij de deur vast, voordat deze voor zijn neus dichtvalt. Zo. Ze heeft er ècht zin in.
Zonder nadenken loopt ze verder, richting roltrap. 'Tweede verdieping', commandeert ze. De beveiligingsbeambte kijkt verschrikt om zich heen. Tegen wie heeft ze het?
Mevrouw zegt niets, knikt slechts, en zet haar in huidkleurige panty gehulde been naar voren. De beveiligingsbeambte zucht, het liefst had ze de roltrap een tandje sneller gezet. De man sjokt, nog steeds, pakt de leuning van de roltrop vast en wordt meegezogen in haar kielzog. Op de tweede verdieping ziet ze het direct. Alle rekken rechts, daar moet ze zijn, bij de afgeprijsde artikelen. 'Seel', schreeuwt ze. 'Kennen ze hier geen Nederlands meer?'. Haar man blijft op afstand, maar niet lang. Ze wenkt hem en duwt haar handtas in zijn richting. 'Hier, da's handiger'. In een mum van tijd heeft ze twee bloezen, een jurk en een rok in haar handen.
'Paskamers'. Gedwee vervolgt ook hij zijn weg. Het is druk bij de paskamers. Een jong, driftig kauwgom kauwend grietje laat haar snel voor gaan. Mevrouw treedt binnen. 'Ik probeer eerst de jurk', zegt ze en duwt haar iets te grote blauwe bril met haar middelvinger omhoog. 'Ze hadden mijn maat niet, maar dit lukt vast wel'.

Haar man wacht geduldig voor het gordijn. Wacht en wacht en wacht. Hij hoort gestommel en gekreun. 'Kees....Kees....Keehees'. Hij schuift het gordijn een stukje open. Daar staat ze. Haar armen in de lucht. De jurk half over haar hoofd getrokken met de rits nog dicht. Beslagen bril wiebelend op haar neus. 'Ik zit vast', sist ze. De jurk reikt tot haar schouders. Eronder haar vleeskleurige bh, de bandjes snijdend in haar vel.
En dan. Hij ziet het. Ze heeft hem aan, juist nu. 
Haar grote roze onderbroek, opgetrokken tot bijna onder haar oksels. Hoe kon ze die, uitgerekend vandaag, aantrekken?
'Stik maar in je jurk, olifant', gromt hij en hij trekt met een ruk het gordijn verder open. 'Circus Dombo is geopend'. Met een grote grijns op zijn gezicht loopt hij met kwieke stappen naar de roltrap. 'Fijne dag, mijnheer', glimlacht de beveiligingsbeambte. 'Dat gaat zeker lukken. Uitverkoop vandaag'. Hij geeft haar een dikke zoen, zwaait, draait zich om en klapt tegen de deur. Opruiming. Vandaag begonnen.





1 opmerking:

  1. *rolt bijna over de vloer van het lachen* Make my day! Ge-wel-dig!!!

    BeantwoordenVerwijderen